2020 Mjus 26

Jazz a reformtus Nagytemplomban
blank.gif

- Ilyen még nem volt, hogy három Ceglédrl elszármazott mvész az egykori tanintézményük direktora kérésére, életében elször egy csapatot alkotva összeáll jazz koncertet adni s a hangverseny bevételét felajánlják a zeneiskola alapítványa javára. Köszönet érte András Tamás orgonistának, Banai Szilárd üthangszeresnek és Szalay Gábor gitárosnak.
    De olyan sem volt, hogy a jazzmuzsika kedvelinek megnyitja ajtaját a ceglédi református Nagytemplom s a padsorok megtelnek az érdekldkkel. A lehetségért hála illeti nagytisztelet Hánka Leventét – mondta a koncertre egybegylt nagyszámú közönségnek Polgár - Szabó Zoltánné a ceglédi Erkel Ferenc Zeneiskola igazgatója.
    A remek hangulatú koncert nagyszer muzsikusai oly csodás összhangban játszották a darabokat, kimagaslóan igényes szólókkal tarkítva, mintha évtizedek óta együtt játszanának. A nagy tetszést kiváltó darabok felölelték a jazz számtalan ágát s a msorban jónéhány közismert gospel, valamint spirituálé is elhangzott, András Tamás kellemes, néha sztorizó konferálása mellett.
    A majd’ háromórás hangverseny zárszavában a házigazda, nagytisztelet Hánka Levente egyszer magyarázatát adta annak, hogy miként került a jazz a templomba: „A jazz, a rock, a gospel, de még a rap muzsikával is köszönthetjük az Urat. Isten nem a különféle zenei irányzatokra figyel, hanem arra, hogy azok a szívünkben éljenek és szinték legyenek. Ez a hangverseny az dicsségét szolgálta s minden bizonnyal eljutott Hozzá!”

Írta, fényképezte: Khalmi Dezs

blank.gif
blank.gif blank.gif
Értékelés
blank.gif
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
blank.gif

Navigáció
blank.gif Letltsek
Cikkek
Trkp-Nagytemplom
Trkp-Lelkszi Hivatal
Keress
Linkek
Kpek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.08 másodperc 1,452,092 egyedi látogató Soli Deo Gloria!