2020 Mjus 26

Cursillo
blank.gif

Kedves Testvérek, Áldás Békesség!

    Szeretnék nektek egy pár sorban mesélni a Cursilloról. Meglepetésként a keresztfiam íratott be engem. már korábban részt vett ilyen alkalmon. Érdekldtem, hogy mirl lesz szó, hogyan készüljek? A válasz csak annyi volt: „Majd meglátod, jó lesz.”.
    Elérkezett a nap, megérkeztem a nyárlrinci Emmaus-házba. Tele izgalommal, várakozással. Megérkezésem után meglepetésemre a már ott lév testvérek, ismeretlenül is nagy szeretettel fogadtak. Élükön Szabóné Katikával, a Cursillo vezetjével. Késbb tudtam meg, hogy a Cursillo szervezését, a kanadai magyar testvérektl örököltük, akik meghonosították Magyarországon. Sokfell érkez ember, sokféle lelki teherrel, útkereséssel érkezett. Debrecenbl két lelkipásztor jött, csodálatos emberek. A „Hit, Remény és Szeretet” volt a programok, foglalkozások alapja.
    A szolgálattev testvérek eladása, bizonyságtétele mind Jézus Krisztus jelenlétérl és megtapasztalásáról szólt. A témazáró megbeszélések jókedven teltek a csoporttársakkal. Minden alkalommal megersítettek abban a hitben, hogy ezt az utat kell választani. A közös imádságok, beszélgetések és a lelkipásztorok emberi viselkedése teljesen feloldotta a kételyeket, amivel érkeztünk. A Cursillon döbbentem rá, hogy a lelkemben hordozott terheket le kell tennem ahhoz, hogy ürességet teremtsek szívemben és Jézus Krisztus kegyelme költözzön be lelkembe. Ráébredtem arra, hogy mennyi ajándékot kaptam, amit a sok hordozott tehertl nem vettem észre. Az utolsó napra teljesen feltöltdve szeretettel, örömmel, megkönnyebbüléssel sírva köszöntünk el egymástól. Hiszen olyan jó dolga volt ez a lelkünknek. Imádkozom érte, hogy a Cursillo mélyen megmaradjon bennem és feltöltekezve tudjam tovább folytatni a munkámat és szolgálni az Úr Jézust. Végezetül ajánlom mindenkinek, ha teheti feltétlenül vegyen részt a következn.
    Remélem nem bántottalak meg ismeretlenül benneteket, hogy ilyen személyes hangvételre sikerült beszámolóm. Ha véletlenül igen, akkor bocsássatok meg érte.

De colores
Juhász Gáborné Borbála

blank.gif
blank.gif blank.gif
Értékelés
blank.gif
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
blank.gif

Navigáció
blank.gif Letltsek
Cikkek
Trkp-Nagytemplom
Trkp-Lelkszi Hivatal
Keress
Linkek
Kpek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.02 másodperc 1,452,093 egyedi látogató Soli Deo Gloria!