Cegléd-Nagytemplomi Református Egyházközség - Cikkek: Cursillo
2024 április 27

Cursillo
blank.gif

Kedves Testvérek, Áldás Békesség!

    Szeretnék nektek egy pár sorban mesélni a Cursilloról. Meglepetésként a keresztfiam íratott be engem. Õ már korábban részt vett ilyen alkalmon. Érdeklõdtem, hogy mirõl lesz szó, hogyan készüljek? A válasz csak annyi volt: „Majd meglátod, jó lesz.”.
    Elérkezett a nap, megérkeztem a nyárlõrinci Emmaus-házba. Tele izgalommal, várakozással. Megérkezésem után meglepetésemre a már ott lévõ testvérek, ismeretlenül is nagy szeretettel fogadtak. Élükön Szabóné Katikával, a Cursillo vezetõjével. Késõbb tudtam meg, hogy a Cursillo szervezését, a kanadai magyar testvérektõl örököltük, akik meghonosították Magyarországon. Sokfelõl érkezõ ember, sokféle lelki teherrel, útkereséssel érkezett. Debrecenbõl két lelkipásztor jött, csodálatos emberek. A „Hit, Remény és Szeretet” volt a programok, foglalkozások alapja.
    A szolgálattevõ testvérek elõadása, bizonyságtétele mind Jézus Krisztus jelenlétérõl és megtapasztalásáról szólt. A témazáró megbeszélések jókedvûen teltek a csoporttársakkal. Minden alkalommal megerõsítettek abban a hitben, hogy ezt az utat kell választani. A közös imádságok, beszélgetések és a lelkipásztorok emberi viselkedése teljesen feloldotta a kételyeket, amivel érkeztünk. A Cursillon döbbentem rá, hogy a lelkemben hordozott terheket le kell tennem ahhoz, hogy ürességet teremtsek szívemben és Jézus Krisztus kegyelme költözzön be lelkembe. Ráébredtem arra, hogy mennyi ajándékot kaptam, amit a sok hordozott tehertõl nem vettem észre. Az utolsó napra teljesen feltöltõdve szeretettel, örömmel, megkönnyebbüléssel sírva köszöntünk el egymástól. Hiszen olyan jó dolga volt ez a lelkünknek. Imádkozom érte, hogy a Cursillo mélyen megmaradjon bennem és feltöltekezve tudjam tovább folytatni a munkámat és szolgálni az Úr Jézust. Végezetül ajánlom mindenkinek, ha teheti feltétlenül vegyen részt a következõn.
    Remélem nem bántottalak meg ismeretlenül benneteket, hogy ilyen személyes hangvételûre sikerült beszámolóm. Ha véletlenül igen, akkor bocsássatok meg érte.

De colores
Juhász Gáborné Borbála

blank.gif
blank.gif blank.gif
Értékelés
blank.gif
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
blank.gif

Navigáció
blank.gif Letöltések
Cikkek
Térkép-Nagytemplom
Térkép-Lelkészi Hivatal
Keresés
Linkek
Képek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.03 másodperc 2,061,855 egyedi látogató Soli Deo Gloria!