2021 Jnius 18

Karcsonyi nneplsek
blank.gif

Közeledett a karácsony. Jancsi is azzal ment haza, hogy az iskolában is tanultak errl szóló dalokat, olyat, hogy pl. „Kis karácsony, nagy karácsony, kisült-e már a kalácsom?”, meg a „Szólj cseng, csingilingiling…”
Jancsi másféle énekeket tanult otthon is és a vasárnapi iskolában is, és amikor barátjával, Márkkal az ünneprl beszélgettek, Márk elmondta, hogy k a nagyszülkkel együtt mozieladást néznek meg… egy nagyszer Mikulás-filmet! Hívta Jancsit is.
- No de éppen karácsony este? – csodálkozott Jancsi. – Hiszen szenteste a család otthon van együtt, eltte pedig a gyülekezetbe mennek, ahol a karácsonyi történetet olvashatja a Bibliából.
Márk nem értette:
- Milyen a valóságos karácsonyi történet? Van ilyen is?
- Csak ilyen van! Hiszen azt te is tudod…
- Nem tudok semmiféle történetrl – mondta Márk, és Jancsi nem tudta, türelmetlen lett-e vagy szomorú a barátja. Mert hogy azt tette hozzá: - az én szüleim nem vallásosak, és én sem…
Erre Jancsi azt válaszolta, hogy ami az els karácsonyon történt, azt nem a vallásos emberek találták ki, hiszen Krisztus születésétl – vagyis az els karácsonytól – számítjuk az éveket… Mire Márk azt mondta, hogy errl szívesen hallana többet is.
Jancsi mindent elmondott otthon édesanyjának, és ketten azt határozták, hogy meghívják Márkot, és még néhány fiút az osztályból egy kis ünnepségre, néhány nappal karácsony eltt. És akkor k elmondják – édesanyja is közremködik –, hogy Isten az egyszülött Fiát küldte a földre, és fölolvassák a Bibliából a karácsonyi történetet.
- A bölcseket és a pásztorokat is, anya, hogy minél érdekesebb legyen, és énekeljünk igazi szép énekeket, és…
- Azt is lehet – szólt közbe édesanya –, hogy a végén megkérdezzük, ki mit jegyzett meg belle, és aki válaszol, annak adunk valami kedves apróságot! Utána pedig vendégség lesz!
Ezután Jancsi hozzáfogott, hogy meghívókat írjon barátainak. Azt ugyan nem tudta, hogy az els hallás és az ünnepi részvétel után hisznek-e majd az Úr Jézusban, azt sem, hogy mennyi mindent fognak majd kérdezni, de már elre örült annak, hogy beszélhet az Úr Jézusról. Talált azonkívül nagyon szép képeslapokat, illetve könyvjelzket, amelyekre legszebb betivel írta rá, hogy: „Úgy szerette Isten a világot, hogy az egyszülött Fiát adta, hogy aki hisz benne, el ne vesszen, hanem örök élete legyen!”  (János 3,16)


Forrás: A zárba ill kulcs Gyermektörténetek evangéliumi tanulságai. Evangéliumi Kiadó

Images: adomanyozas.jpg

Kösd össze egyenes vonallal 1-tl 14-ig a pontokat (a többi számot hagyd ki) és így a betlehemi karácsonyi események egyik jelképét kapod!

Jó olvasást kívánok!
Reggel Dóra

blank.gif
blank.gif blank.gif
Értékelés
blank.gif
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
blank.gif

Navigáció
blank.gif Letltsek
Cikkek
Trkp-Nagytemplom
Trkp-Lelkszi Hivatal
Keress
Linkek
Kpek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.02 másodperc 1,606,526 egyedi látogató Soli Deo Gloria!