2021 Jnius 18

A kvetkez lps
blank.gif

Józsi bácsi szénbányász volt, és megígérte Daninak, ha legközelebb újra meglátogatják t a szüleivel együtt, engedélyt kér arra, hogy Dani is lemenjen vele a bányába. Ezért a fiú alig várta a meghívást.
Azon a napon kora reggel indult is Józsi bácsival az öreg autóval. Olyan izgatott volt, hogy alig tudott beszélni. Józsi bácsi azonban fütyörészett, mint máskor, majd dúdolt, végül énekelte is a dallam szövegét: „Lépésrl lépésre hadd követlek, Úr Jézus!” A dallam fülbemászó volt, és Dani rajtakapta magát, hogy is dúdolja.
... is kapott sisakot, amelynek homlokrészéhez volt ersítve a fényszóró. A többiekkel együtt lépett a liftbe, és ereszkedett egyre lejjebb a föld mélyébe. Nagyon izgalmas volt. Hát még odalent! Ilyen sötétben Dani még sohasem járt. Ha nem lett volna lámpása, a saját kezét sem látta volna. Meg is botlott, Józsi bácsi kapta el, és adott neki jó tanácsot is:
- Danikám, a bányában csak úgy közlekedhetünk biztonságosan, ha nem nézünk messze, de a sisaklámpa fénye éppen elég arra, hogy közvetlenül a lábad eltti utat megvilágítsa. Ha oda nézel, nem botlasz el, hiszen a botlás mindig a közeli dolgokon történik, igaz?
Ezen érdemes volt elgondolkozni. És amíg Dani gyakorolta a közeli lépések figyelmét, sok minden eszébe jutott, és Józsi bácsi is azt magyarázta késbb:
- Tudod, Danikám, itt lent, a bánya sötétjében megtanulja az ember azt, hogy legjobb Istennel élni! Gondold csak meg, az Úr Jézus nem adta meg nekünk azt, hogy a jövnkbe lássunk! St ezt meg is tiltotta, és ez szeretetbl történt. Nagyon rossz lenne, egész tevékenységünkben akadályozna az, ha többet látnánk a távoli éveinkbl, mint amennyi mindig a szemünk eltt van!
- Ne is tervezzünk? - kérdezte Dani félénken.
- Tervezgetni szabad, de tegyük hozzá meggyzdéssel, hogy „ha az Úr akarja és élünk...” (Jakab 4,15). Mert azt akarja, hogy mindig csak a következ lépést tegyük meg érte is!
- Mégis, milyen sokan aggodalmaskodnak a jöv fell, ugye, Józsi bácsi?
- Ez sajnos így van, de az aggodalmaskodó sem lát többet, mint az, aki az Úrra bízza magát...
- És úgy jár, mint én - értette meg a dolgot Dani -, mert a jövn jár az esze, és a szeme, éppen a közeli dolgokat nem veszi komolyan! És elbotlik...
Kis csend után még azt mondta Józsi bácsi:
- Tudod még az éneket, amit lejövet dúdoltunk? - És Dani emlékezett rá: „Lépésrl lépésre hadd követlek, Úr Jézus!”
Mindaz, amit látott Dani odalent a mélyben, nagyon érdekes volt, el is mesélte testvéreinek, iskolatársainak. De a legnagyobb tanulságot élete végéig megrizte. Ha olykor elfogta az aggodalom, mindjárt eszébe jutott a dallam, amit Józsi bácsitól hallott, és megtanult tle: „Lépésrl lépésre hadd követlek, Úr Jézus!” És mivel gyermekkorában megtanulta az ide vonatkozó Igét, az ének után mindig elmondta magában: „Ha a világosságban járunk, ahogyan maga a világosságban van, akkor közösségünk van egymással, és Jézusnak, az Fiának vére megtisztít minket minden bntl!” (1János 1,7)Forrás: A zárba ill kulcs
Gyermektörténetek evangéliumi tanulságai.
Evangéliumi Kiadó

Reggel Dóra

blank.gif
blank.gif blank.gif
Értékelés
blank.gif
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
blank.gif

Navigáció
blank.gif Letltsek
Cikkek
Trkp-Nagytemplom
Trkp-Lelkszi Hivatal
Keress
Linkek
Kpek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.02 másodperc 1,606,544 egyedi látogató Soli Deo Gloria!