Cegléd-Nagytemplomi Református Egyházközség - Cikkek: Önkéntesek szerepe a gyülekezeti életben
2024 április 29

Önkéntesek szerepe a gyülekezeti életben
blank.gif

    „Az egyház felépülésének, mûködésének nagy része önkéntes munkából tevõdik össze, a presbiterektõl a kántorokon keresztül a templomot takarítókig sok mindenki szolgál. Az önkéntesség nem más, mint az egyetemes papság gondolatának megélése. Felelõsségünk van a társadalomban, felelõsségünk van az Isten országának építésében” – mondja Siba Balázs zsinati ifjúsági tanácsos.
    A nagy cél pedig az, hogy a gyülekezet jelenlegi és leendõ tagjai elkötelezõdjenek az egyházban, késõbb pedig mint aktív egyháztagok integrálódjanak. Hiszen a gyülekezet az a közösség, ahol bölcsõtõl a koporsóig találnak maguknak munkát, szolgálatot az emberek.
    Nemzetközi szinten egyre több helyen megvalósult, hogy a gyülekezetek kijelölnek egy napot, amikor hálát adnak Istennek azért, hogy mennyi kincsük van egymásban, ezzel együtt megköszönik a közösségért végzett szolgálatot. Van, ahol az istentisztelet része ez, majd ezt követõen szeretetvendégséget tartanak, hiszen az egyházi önkénteseknek is nagyon fontos, hogy érezzék a közösség szeretetét, és azt is, hogy megbecsült dolog az, amit tesznek.
    Önkéntesnek lenni öröm a közösség, a tapasztalatszerzés, a tanulás miatt, azért, mert valami fontos dologban segédkezhetünk, hasznos munkát végezhetünk, és elsõsorban azért, mert Isten országát építjük ezzel a szolgálattal.

Kedves Testvérek!
    A tavasz beköszöntével gyülekezeti házunk körüli teendõk is megsokasodnak. Nagy szükség lesz a szorgos, dolgos emberek kétkezi munkájára, a közöttünk élõ szakemberek tapasztalataira, a jó ötletekre.
    Amennyiben az Úr lelke munkálkodik bennünk és késztetést éreznénk magunkban a gyülekezeti életünk bármely területén való részvételben, úgy továbbra is bárki jelezheti a lelkészi hivatalban. Errõl a Nagytiszteletû Úr korábban már említést tett.

„ Nekünk annak dolgait kell cselekednünk - míg nappal van -, aki elküldött engem. Eljön az éjszaka, amikor senki sem munkálkodhatik.”
Jn 9,4

Dékány Éva

blank.gif
blank.gif blank.gif
Értékelés
blank.gif
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
blank.gif

Navigáció
blank.gif Letöltések
Cikkek
Térkép-Nagytemplom
Térkép-Lelkészi Hivatal
Keresés
Linkek
Képek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.02 másodperc 2,064,725 egyedi látogató Soli Deo Gloria!