Cegléd-Nagytemplomi Református Egyházközség - Cikkek: Nõszövetségi Konferencián voltunk (Nagytemplomi Hírlevél 2010.10.31.)
2024 Május 03

Nõszövetségi Konferencián voltunk (Nagytemplomi Hírlevél 2010.10.31.)
blank.gif

    Szeptember 3-án tartotta országos közgyûlését Budapesten a zsinati ülésteremben az Országos Nõszövetség. Gyülekezetünket két fõ képviselte: Retkes Nándorné Csilla és Lakos Piroska. Központi témája az ÖRÖM volt, így hát már örömmel felöltöztetve lelkünket készültünk az útra, és örömmel a szívünkben vártuk, hogy megérkezzünk a konferenciára. Már a fõkapun belépve nagyon kedvesen fogadott minket egy szimpatikus, fiatal hölgy. Mint utólag kiderült, õ volt Dr. Svébisné Juhász Márta, az új kerületi nõszövetségi elnökünk. Jó érzés volt, hogy a sok ismeretlen között ismerõs arcokra is bukkantunk, ugyanis városunk másik református gyülekezetébõl is eljöttek erre az alkalomra. A rövid üdvözlések után elfoglaltuk helyünket, és szeretettel vártuk az ünnepélyes megnyitót.
    Énekléssel kezdtünk, amit Steinbach József, dunántúli püspök áhítata követett. A Fil. 4,4-5 alapján kiemelte, hogy a Pál apostol által leírt öröm független a körülményektõl, mert oka nem más, mint a közösség Krisztussal és a felebarátainkkal. Ezért teljesíthetõ az apostol parancsa: Örüljetek az Úrban mindenkor! A püspök a Krisztusban lévõ, állandó, valódi, együttes örömrõl szólva figyelmeztetett, hogy az Úron kívül „nincs öröm, csak eleve kudarcra ítélt, gyarló örömkísérletek sorozata”, és imádságában hálát adott a nõi lélekben adott szelíd határozottságért, amivel Isten meggazdagít.
    Õt követte Bagdy Emõke pszichológus, pszichoterapeuta, aki a nõ szerepérõl beszélt a transzperszonális és a boldogságpszichológia szemszögébõl. Úgy vélte, hogy a világot kétfajta erõ határozza meg: a hatalom és a szeretet. Elõbbit inkább férfi, utóbbit inkább nõi tulajdonságnak gondolják. Kiemelte, hogy a szeretet fékezõ ereje nélkül a kíváncsi hatalom- és tudásvágy romlásba döntheti a világot. Csak együtt érvényesek ezek az erõk  „A szeretet hatalom nélkül mézmocsár” […] „ha szeretettel fordulnak a másik ember felé, akkor saját egészségükért is tesznek” - mondta.
    Ezután Földesiné Kántor Mária nõszövetségi elnökhelyettes A Nõszövetség és a gyülekezet címmel tartott elõadást, felsorolva a Nõszövetség három legfõbb feladatát: a lélekápolást a nõszövetségi bibliaórákon, az ezzel együttjáró szeretetszolgálatot és a felelõsségvállalást a kulturális élet gazdagításáért. „Minden munkának az Isten akaratát kell követnie, mert egyedül így lehet kedves az Úr elõtt végzett szolgálat”- mondta.
    Szolgálatát Pásztor Jánosné, a Nõszövetség elnöke követte, aki ismertette a Fogarasiné Frits Ildikó javaslatára létrehozott Zsindelyné Tüdõs Klára-díj történetét, amit olyan nõszövetségi tagok kaphatnak, akik legalább tíz éve szolgálnak a közösségben. Díjat kapott: Horváth Barnáné Perjéssy Márta, Szécsi Andrásné Szécsi Emma, Szénási Sándorné Szabó Judit és Vári Andorné Kertész Ibolya. A nõszövetség elnöke elmondta, hogy a Nõszövetség olyan, mint egy zenekar – mindenki más hangszeren játszik, de a karmesterre figyelve , s ez a sokféleség mégis gyönyörködtetõ egésszé áll össze. „Kottánk a Biblia, karmesterünk Jézus Krisztus.”
    A díjak átadása után Gilicze Andrásné a nõszövetség titkára imakérésekbõl összeállított hálaadó imát olvasott fel, majd a Református Missziói Központ lelkész-igazgatója, Magyarné Balogh Erzsébet hívta együttmûködésre a nõszövetségeket a látássérültek világnapján kezdõdõ ’Érintve láss’ nevet viselõ segítõ akcióban.
    A konferencia kötetlen beszélgetéssel egybekötött szeretetvendégséggel zárult, ahol többek között szóba került annak lehetõsége, hogy Asszonykörünk csatlakozzon az Országos Nõszövetséghez. Legyen úgy, ahogy Isten akarja!
    Hálás szívvel köszönjük az Úrnak, hogy ott lehettünk és szeretettel várjuk asszonytestvéreinket a következõ konferenciára!

Lakos Piroska

blank.gif
blank.gif blank.gif
Értékelés
blank.gif
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
blank.gif

Navigáció
blank.gif Letöltések
Cikkek
Térkép-Nagytemplom
Térkép-Lelkészi Hivatal
Keresés
Linkek
Képek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.02 másodperc 2,066,428 egyedi látogató Soli Deo Gloria!