Cegléd-Nagytemplomi Református Egyházközség - Cikkek: Hagyományõrzõ nyári tábor (Nagytemplomi Hírlevél 2010.10.31.)
2024 Május 04

Hagyományõrzõ nyári tábor (Nagytemplomi Hírlevél 2010.10.31.)
blank.gif

    Idén másodszorra került megrendezésre gyülekezetünk Hit- és hagyományõrzõ tábora. A Református Általános Iskola pedagógusainak és más önkéntes gyülekezeti nevelõnek a segítségével jött létre ez az egy hetet átölelõ gyermektábor.
    Pedagógusaink fontosnak tartják mind a hit, mind pedig a hagyományok éltetését gyermekközösségünkben. Így érthetõ, hogy ezt a két szempontot figyelembe véve egymással  szorosan együttmûködve terveztük meg a hét napjait.
    Aktív lelkipásztorunk és segítõi csoportos munkája alapozza meg a hét koordinálását. Ez az aktív mag hozza létre a napi, illetve a heti tervet (idõ- és csoportbeosztás, feldolgozandó témák, hozzájuk tartozó feladatok, délutáni kézmûves és szabadidõs tevékenységek, stb.).
    Az étkeztetésben sokat segített a gyülekezet asszonyköre, az adminisztrációs munkákban pedig rengeteget köszönhetünk gyülekezetünk pénztárosának, Balázsné Takács Editnek.
    Mindkét esztendõben 70-90 fõs gyermeksereg gyûlt össze erre az alkalomra. Ennyi gyermek foglalkoztatása nem kis feladatot ró a nevelõkre és az asszonytestvérekre egyaránt a nyári szünet elején.
    Öt aktív napi után vasárnapi Istentisztelettel zárult a tábor. A gyülekezeti házban erre a délelõttre szeretetvendégséggel egybekötött kiállítást is rendeztünk a hét alkotásaiból, ill.  projektoros kivetítõn nézhették meg a gyermekek és szüleik a tábori életrõl készült fotókat.
    Egységesen törekszünk arra, hogy ne csak eltöltsék napjaikat a résztvevõ gyermekek, hanem tartalmas, szakmai szemmel is színvonalas programok és kézmûves lehetõségek várják õket. Szeretnénk, ha „hagyománnyá” válna ez a tábor, éltetve hitünket és hagyományainkat.

A tábor napirendje:

08.00 - 08.30 gyülekezõ

08.30 - 09.00 éneklés, imádság, áhítat

09.00 - 09.30 tízórai

09.30 - 10.30 csoportos bibliatanulmányozás, beszélgetés

10.30 - 11.30 szabadfoglalkozás, játék

11.30 - 12.30 ebéd

12.30 - 13.00 pihenés, játék

13.00 - 16.00 szabadidõs tevékenységek (lovaglás, íjászat, kézmûves foglalkozások, sportprogramok, vetélkedõk)


    Végül pedig hálás szívvel köszönjük meg lelkipásztorunknak a lehetõséget, vezetést, a sok szeretetet és segítséget, a gyülekezet pedagógusainak és tagjainak a rengeteg munkát, támogatást, adományt amit nyújtottak nekünk. Köszönjük a gyülekezet gyermekeinek is, hogy itt voltak velünk és bízunk benne, hogy jövõre újra, ugyanitt találkozni fogunk! Soli Deo Gloria!

Lakos Piroska

blank.gif
blank.gif blank.gif
Értékelés
blank.gif
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
blank.gif

Navigáció
blank.gif Letöltések
Cikkek
Térkép-Nagytemplom
Térkép-Lelkészi Hivatal
Keresés
Linkek
Képek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.02 másodperc 2,066,562 egyedi látogató Soli Deo Gloria!