Cegléd-Nagytemplomi Református Egyházközség - Cikkek: Mindig velem
2024 Március 29

Mindig velem
blank.gif

    Egy kedves ismerõsöm már korábban megkért, hogyha van egy kis idõm és kedvem, látogassak el hozzá. Hamarosan egy keddi napon ezt meg is tettem. Bringára ültem, a meleg miatt azonban csak estefele vágtam neki az útnak. Amikor odaértem nagyon boldog volt és jót beszélgettünk. Meséltünk egymásnak élményeinkrõl, tapasztalatainkról. Aztán oly nagy figyelemmel és kíváncsisággal hallgattuk a jobbnál jobb sztorikat, hogy azt vettük észre, hogy az óra hajnali egy órát mutat. Ideje volt mennem.
    Kint nagyon sötét volt, világítás pedig semmi. Bevallom elõször féltem nekivágni az útnak. Féltem a sötéttõl, az meg csak növelte a félelmemet, hogy a bicikli lámpán kívül semmi sem világított. Amikor az ember nem tudja biztosan, hogy hova lép és merre tart, csak a hitére és a reményére támaszkodik. Ez az érzés volt bennem is. Aztán nem sokkal azután, hogy elindultam, a fejemben járt egy ifjúsági éneknek az elsõ sora: "Mindig velem Uram, mindig velem". Nem emlékeztem a többi sorára, sem a dallamára, csak erre az egy sorra. És ez volt az,ami bátorított, ami hitet adott, hogy ne féljek a sötétben, mert Isten ott van velem. Aztán kiértem a fõútra, aminek nagyon örültem. Ezután megláttam a várost, a lelkem ujjongott, a lábam az örömtõl gyorsabban tekerte a pedálokat és békesség öntötte el a szívemet.
    Végül épségben haza értem. A hálán kívül semmi mást nem tudtam mondani Istennek. Még aznap megkerestem az éneket és eldöntöttem,hogy én ezt teszem bele cikkemként a következõ újságba. Számomra ez az élmény egy újabb bizonyságtétel, amit nem akartam csak magamnak megtartani.
    Kedves olvasó! Egyszerû kis történet, talán mulatságos is, azonban ha a saját életünkbe tekintünk, nekünk is vannak olyan élethelyzeteink, amikor a sötétség beborítja a lelkünket. Nem látunk semerre sem, csak tapogatózunk, vagy csak egy helyben állunk a félelem és az aggodalom miatt. Ha viszont ott van a hitünk kis lámpása (mint nekem a bicikli lámpa) és a reményünk (mint nekem ez az ének), akkor egy idõ után elvezet bennünket a nagyobb világosságba, ahol már mindent látni fogunk és tudjuk merre tovább. Ne veszítsük el a hitünket Istenben, mert Isten a legsötétebb úton is elvezet bennünket a célhoz. Bízzunk az Õ vezetésében!
Ámen!

Czékmány Szandra

 

Mindig velem

1.    

Mindig velem, Uram, mindig velem,
Még ha nem láthat is gyarló szemem.
Azért ez énekem: velem van Istenem,
Velem van Istenem, mindig velem!
2.    

Nem mondtad-é, Uram, mindig velem,
Hogy Szentlelked fog majd lakni bennem?
Templomoddá engem tégy hát, s ó, légy velem,
Tégy hát, s ó, légy velem, mindig velem!
3.    

Veled megfeszített, új életben
Élek most, nem, nem én, Te élsz bennem.
Hit által élek már, mert Jézus velem jár,
Mert Jézus velem jár, énvelem jár.
4.    

Kétségem, félelmem s bánatimban,
Tudom, bizton vagyok karjaidban.
Nappal s bús éjjelen az Úr mindig velem,
Az Úr mindig velem, mindig velem.
 

blank.gif
blank.gif blank.gif
Értékelés
blank.gif
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
blank.gif

Navigáció
blank.gif Letöltések
Cikkek
Térkép-Nagytemplom
Térkép-Lelkészi Hivatal
Keresés
Linkek
Képek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

Jelszó



Elfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.02 másodperc 2,051,936 egyedi látogató Soli Deo Gloria!