2020 Jnius 05

Mindig velem
blank.gif

    Egy kedves ismersöm már korábban megkért, hogyha van egy kis idm és kedvem, látogassak el hozzá. Hamarosan egy keddi napon ezt meg is tettem. Bringára ültem, a meleg miatt azonban csak estefele vágtam neki az útnak. Amikor odaértem nagyon boldog volt és jót beszélgettünk. Meséltünk egymásnak élményeinkrl, tapasztalatainkról. Aztán oly nagy figyelemmel és kíváncsisággal hallgattuk a jobbnál jobb sztorikat, hogy azt vettük észre, hogy az óra hajnali egy órát mutat. Ideje volt mennem.
    Kint nagyon sötét volt, világítás pedig semmi. Bevallom elször féltem nekivágni az útnak. Féltem a sötéttl, az meg csak növelte a félelmemet, hogy a bicikli lámpán kívül semmi sem világított. Amikor az ember nem tudja biztosan, hogy hova lép és merre tart, csak a hitére és a reményére támaszkodik. Ez az érzés volt bennem is. Aztán nem sokkal azután, hogy elindultam, a fejemben járt egy ifjúsági éneknek az els sora: "Mindig velem Uram, mindig velem". Nem emlékeztem a többi sorára, sem a dallamára, csak erre az egy sorra. És ez volt az,ami bátorított, ami hitet adott, hogy ne féljek a sötétben, mert Isten ott van velem. Aztán kiértem a fútra, aminek nagyon örültem. Ezután megláttam a várost, a lelkem ujjongott, a lábam az örömtl gyorsabban tekerte a pedálokat és békesség öntötte el a szívemet.
    Végül épségben haza értem. A hálán kívül semmi mást nem tudtam mondani Istennek. Még aznap megkerestem az éneket és eldöntöttem,hogy én ezt teszem bele cikkemként a következ újságba. Számomra ez az élmény egy újabb bizonyságtétel, amit nem akartam csak magamnak megtartani.
    Kedves olvasó! Egyszer kis történet, talán mulatságos is, azonban ha a saját életünkbe tekintünk, nekünk is vannak olyan élethelyzeteink, amikor a sötétség beborítja a lelkünket. Nem látunk semerre sem, csak tapogatózunk, vagy csak egy helyben állunk a félelem és az aggodalom miatt. Ha viszont ott van a hitünk kis lámpása (mint nekem a bicikli lámpa) és a reményünk (mint nekem ez az ének), akkor egy id után elvezet bennünket a nagyobb világosságba, ahol már mindent látni fogunk és tudjuk merre tovább. Ne veszítsük el a hitünket Istenben, mert Isten a legsötétebb úton is elvezet bennünket a célhoz. Bízzunk az vezetésében!
Ámen!

Czékmány Szandra

 

Mindig velem

1.    

Mindig velem, Uram, mindig velem,
Még ha nem láthat is gyarló szemem.
Azért ez énekem: velem van Istenem,
Velem van Istenem, mindig velem!
2.    

Nem mondtad-é, Uram, mindig velem,
Hogy Szentlelked fog majd lakni bennem?
Templomoddá engem tégy hát, s ó, légy velem,
Tégy hát, s ó, légy velem, mindig velem!
3.    

Veled megfeszített, új életben
Élek most, nem, nem én, Te élsz bennem.
Hit által élek már, mert Jézus velem jár,
Mert Jézus velem jár, énvelem jár.
4.    

Kétségem, félelmem s bánatimban,
Tudom, bizton vagyok karjaidban.
Nappal s bús éjjelen az Úr mindig velem,
Az Úr mindig velem, mindig velem.
 

blank.gif
blank.gif blank.gif
Értékelés
blank.gif
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
blank.gif

Navigáció
blank.gif Letltsek
Cikkek
Trkp-Nagytemplom
Trkp-Lelkszi Hivatal
Keress
Linkek
Kpek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.03 másodperc 1,458,684 egyedi látogató Soli Deo Gloria!