2020 Jnius 06

Mi ad ert az lethez
blank.gif

Mi ad ert az élethez?

 

Áldás Békesség!

Nem vagyok a szavak embere, ha az írásról van szó. Végül csak eszembe ötlött néhány gondolat, amit szeretnék megosztani a kedves testvérekkel.

Az egyszer hétköznapi életem nem a legszerencsésebben alakult, amióta beléptem abba a bizonyos nagybets életbe. A nyelvtanulással folytatott sikertelen és hiábavalónak tn küzdelem miatt, bár elvégeztem a Tanítóképz Fiskolát Debrecenben, még sincs a kezemben a diplomám. Így sajnos nincsen munkám, csak abban az esetben, ha a közmunkaprogram keretében kapok valamit idszakosan.

A nehézségek közepette mégis tudom pozitívan szemlélni a világot. Ezt az Úrnak köszönhetem, mert gondot visel rám. Hála neki jól vagyok és boldognak érzem magam, mert megtaláltam azt, amiben örömömet lelem.

Már születésem óta a nagytemplomi gyülekezet tagja vagyok. Az elmúlt néhány évben azonban, a gyülekezet gyakorlatilag a második otthonommá vált. Van, amikor többet vagyok itt, mint otthon. Megismerkedtem a gyülekezeti munka sokszínségével. Több dologban is segítgetek a képességeimnek megfelelen. Tagja vagyok az asszonykörnek, részt veszek az újságunk gyermekoldalának szerkesztésében, idnként a vasárnapi iskolában is ténykedek. Amikor szükséges segítek Katikának a harangozónknak például a tavaszi templomtakarításban, amikor elmegy szabadságra a családjával. Vagy éppen plakátot hordok, ha valami fontos esemény van a Nagytemplomban, amit hirdetni kell.

Mivel mindig is részét képezte az életemnek a segít tevékenység, tényleg magamra találtam. Jó érzés segíteni éppen az Úr házában és jó érzés megtapasztalni közvetlen közelrl azt, hogy hogyan is zajlik a gyülekezeti munka. Ezáltal én is sok segítséget kapok mind az Úrtól, mind pedig a gyülekezettl abban, hogy tényleg pozitívan tudom értékelni mindazt, ami történik velem, és látom a jövt, vannak terveim, céljaim.

Köszönöm Istenem, hogy vagy nekem és figyelemmel kíséred életem, és hogy nem hagysz elcsüggedni! Ámen!

 

Boldog ember az, akinek Te vagy az erssége.

(Zsoltárok 84:6)

 

Reggel Dóra

nagytemplomi gyülekezet

blank.gif
blank.gif blank.gif
Értékelés
blank.gif
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
blank.gif

Navigáció
blank.gif Letltsek
Cikkek
Trkp-Nagytemplom
Trkp-Lelkszi Hivatal
Keress
Linkek
Kpek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.19 másodperc 1,459,526 egyedi látogató Soli Deo Gloria!