2020 Jnius 05

j lpcs az Isten hzba
blank.gif

    A ceglédi református Nagytemplomban az épület felszentelésének 140. évfordulójára emlékeztek és felszentelték az új lépcst, valamint hálaadó Istentisztelet tartottak október 2-án vasárnap. Igei szolgálatot végzett: dr. Gaál Botond a Debreceni Református Hittudományi Egyetem professzora, az MTA doktora, dr. Zsengellér József, a Károly Gáspár Református Egyetem professzora, a Hittudományi Kar Dékánja és Barta Károly lelkipásztor, a Délpesti Református Egyházmegye fjegyzje.
    A lépcsszenteléskor alkalomhoz illen felcsendült az si 122. zsoltár, amely nem más, mint a Grádicsok éneke. Dr. Gaál Botond igehirdetésében az Ószövetségi Szentírásból idézte az eseményt, amikor Salamon király templomot épített népével együtt Jeruzsálemben, hosszas és fáradságos munkával. Az Úr meghallgatta a királyt, megszentelte a templomot és azt mondta: „Ott lesz a szemem és a szívem is mindenkor.”  A professzor hálát adott a ceglédi templomot épít söknek és a felújítást segít embereknek.
- Ti ceglédi bibliás keresztyén emberek legyetek városotok legkiválóbb polgárai. Olyanok, akik erkölcsiségben megújulni vágyó magyar nemzetet akarnak. Ez a gyülekezet váljék kimagasló lelki katedrálissá – eme gondolatokkal zárta prédikációját dr. Gál Botond.
    Az igehirdetéseket követen szóltak a gyülekezethez a csíkszeredai, a rozsnyói, a székelyhídi és a ceglédi gyülekezetek lelkészei valamint felolvasták a nagytemplom felújítását húsz éve megkezd korábbi lelkipásztornak, Lizik Zoltánnak Windsorból írott levelét.
    Hánka Levente a Nagytemplom lelkipásztora köszönetet mondott a lépcsépítést támogató személyeknek s az önkormányzatnak, külön kiemelve a fadományozó Zsengellér Gábort és családját.
    A szertartás fényét és méltóságát emelte a Ceglédi Református Általános Iskola Énekkarának, valamint a helybéli református gyülekezetek Sztárai Mihály Vegyeskarának eladása.

Írta, fényképezte: Khalmi Dezs

blank.gif
blank.gif blank.gif
Értékelés
blank.gif
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
blank.gif

Navigáció
blank.gif Letltsek
Cikkek
Trkp-Nagytemplom
Trkp-Lelkszi Hivatal
Keress
Linkek
Kpek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.06 másodperc 1,458,656 egyedi látogató Soli Deo Gloria!