2016 May 06

Üdvözlet
blank.gif
KÜLDETÉS
A Cegléd-Nagytemplomi Református Egyházközség küldetésnyilatkozata
Minden embernek és minden közösségnek célja van ezen a világon. A mi célunk, hogy Isten elgondolását a saját életünkkel kapcsolatban, gyülekezetünk életével kapcsolatban, városunk életével kapcsolatban egyre jobban megismerjük. Magyar református keresztyénként az elõdeink hitére és látására építve mindazt, ami rossz, megváltoztassuk, Krisztus uralmát, Isten országát felépítsük! Soli Deo Gloria!
blank.gif
Nyugdíjas szeretetkör
blank.gifKurzusok

Helyszín: Gyülekezeti ház, ifjúsági terem

Minden hónap utolsó szerdáján délelőtt 10 órakor.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Hétvégi Református Cursillo alkalmak
blank.gifCursillo

A Cursilló alkalmakra jelentkezni lehet:

                    email: jelentkezes@refcursillo.hu

                    postán: Szabó Andrásné, 1147 Budapest, Fűrész utca 25.

 

blank.gif
blank.gif blank.gif
Reggeli áhitat
blank.gifKórház

Református reggeli áhítat a kórházban minden hónap második (és ötödik) csütörtökjén.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Baba-Mama klub
blank.gifBaba-Mama Klub

Minden csütörtökön délel?tt 10 órától az Ifjúsági teremben.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Bibliakör
blank.gifCsoportjainkról

Keresztyén Kurzus 2.: Minden kedden 17 órától a gyülekezeti házban.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Reggeli áhitat
blank.gifCsoportjainkról

A reggeli áhítatok MINDEN HÉTKÖZNAP, ½ 9-tõl az Ifjúsági teremben.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Biblia?r?k a k?rh?zban
blank.gifKórház

Toldi Ferenc kórházban bibliaóra csütörtökönként 14:30-tól.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Gyülekezetünk vezérlõ elvei
blank.gifIstentisztelet

4A közösség, és az egymást bátorító, õszinte szeretet, amely észreveszi, hogy hol van szükség a jó szóra, az erõsítésre. Ilyen gyülekezeti közösséget építünk.

( János 17,20-23; Róm. 13,8; Róm. 12,16; Titusz 3,10-11; Efézus 4,1-3; Kolossé 3,13-14; 1Pt. 4,8 )

5. A Misszió, vagyis hogy mindenkinek elmondjuk, átadjuk ezeket az elveket. Jézus tanítványa lehessen bárki, és aki szeretné, az át tudja adni életét Istennek, hogy megmeneküljön, szabad legyen, Isten gyermeke lehessen.

(Mt. 10,7; Máté 28,19-20; Márk. 16,15-16; Ez. 3,17-21)

Móz. 19,18 Ne légy bosszúálló, se haragtartó a népedhez tartozókkal szemben. Szeresd felebarátodat, mint magadat! Én vagyok az ÚR! [Mt 5,43;  19,19;  22,39;  Mk 12,31;  Lk 10,27;  Róm 13,9;  Gal 5,14;  Jak 2,8]

„Ézs. 65: 11 De nektek, akik elhagyjátok az URat, elfeledkeztek szent hegyemrõl, a szerencseistennek terítetek asztalt, a sorsistennõnek öntötök italáldozatot,12 fegyver lesz a sorsotok, valamennyien a vágóhídra kerültök. Mert szóltam, de nem feleltetek, beszéltem, de nem hallgattatok rám, hanem azt tettétek, amit rossznak látok, azt választottátok, ami nem tetszik nekem. [Péld 1,24;  Ézs 5,24;  50,2;  66,4;  Jer 7,13] 17 Mert én új eget és új földet teremtek, a régire nem is emlékeznek, senkinek sem jut eszébe. [Ézs 41,18;  51,16;  66,22;  2Pt 3,13;  Jel 21,1]”

blank.gif
blank.gif blank.gif
Sztárai Mihály református vegyeskar
blank.gif

news: sztarai.jpg

„Amerre csak járt, mindenütt összegyûjtötte az énekelni szeretõket.”- maradt fenn Arany László lelkipásztor-karnagyról, az énekkar alapítójáról. Így tett 1939-ben Cegléden is az akkor még egy református gyülekezetben. Szeretete, istenfélelme, lelkesedése örök példa marad mindazok számára, akik vele valamilyen formában találkoztak. Legféltettebb kincse ez az énekkar volt, melyet 66 éven át összetartott és vezetett. Bár a város legidõsebb kórusáról van szó, mégis méltatlanul kevesen hallottak róla, hisz egyházi énekkarként leginkább a protestáns gyülekezetek adtak otthont szolgálatainak. Ettõl függetlenül sok mindenre büszkék lehetnek. Neves zeneszerzõk írtak kifejezetten e kórus számára zenemûveket, mint Kodály Zoltán, Ádám Jenõ, Gárdonyi Zoltán, Berkesi Sándor stb. Zenetörténeti jelentõségû ünnepélyeket szerveztek, pályázatokat írtak ki Arany László szárnyai alatt. A közel 70 év alatt több, mint 100 kórusmûvet énekelt el az énekkar, nemcsak Cegléden és a környezõ településeken, hanem az ország szinte minden részén, határainkon túl élõ magyar testvérek között is.

Az énekkar létszáma általában 30-40 fõ között mozgott, és mozog ma is. Tagjai elsõsorban reformátusok (mindhárom gyülekezetbõl), de vannak katolikus, evangélikus és baptista énekesek is. Összekapcsol bennünket a zene, éneklés szeretete és a vágy, hogy igét hirdessünk, hisz hitünket gyakorló keresztyén emberek vagyunk.

Próbáinkat hétfõnként tartjuk a Református Iskola által használt Bazársor ének-zene termében 17 órai kezdettel. Szeretettel várjuk az érdeklõdõket korhatár nélkül, akik szívesen csatlakoznának ehhez a közösséghez.

Pintér Péterné Fésûs Judit
Karnagy

blank.gif
blank.gif blank.gif
Énekkarok
blank.gifKoncertek

A Szélmalomzug Énekkar is várja az énekelni vágyókat a Szélmalomzugutcában. Érdeklõdni Theo Vanderburg testvérünknél vasárnaponként lehet.

Emellett a Sztárai közös énekkar, és a Forrás, gyülekezetünk énekkara is várja, különösképpen a férfi szólamok éneklõ jelentkezõket.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Internetes lelkigondozás
blank.gifLelkigondozás

Internetes lelkigondozás elérhetõ minden nap 21-01 óráig SkypeTM-on a 116-123 telefonszámon, Internetes elérhetõség a www.skype-lelkigondozas1.hu és www.sos505.hu címeken. Hívható emberi kapcsolatokkal, a személyiség vonatkozásaival, hitbeli, egyházi kérdésekkel kapcsolatba, illetve információk és felvilágosítás kérésére.

blank.gif
blank.gif blank.gif

Navigáció
blank.gif Letöltések
Cikkek
Térkép-Nagytemplom
Térkép-Lelkészi Hivatal
Keresés
Linkek
Képek
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.01 másodperc 756,426 egyedi látogató Soli Deo Gloria!