2015 Január 29
Üdvözlet
blank.gif
KÜLDETÉS
A Cegléd-Nagytemplomi Református Egyházközség küldetésnyilatkozata
Minden embernek és minden közösségnek célja van ezen a világon. A mi célunk, hogy Isten elgondolását a saját életünkkel kapcsolatban, gyülekezetünk életével kapcsolatban, városunk életével kapcsolatban egyre jobban megismerjük. Magyar református keresztyénként az elődeink hitére és látására építve mindazt, ami rossz, megváltoztassuk, Krisztus uralmát, Isten országát felépítsük! Soli Deo Gloria!
blank.gif
Misszió
blank.gifCsoportjainkról

 JANUÁR 31-ÉN 15 órakor missziói fórumot tartunk a Gyülekezeti Házban.

 Mindenkit szeretettel várunk, aki a gyülekezeti életünk jövőjének meghatározásában részt szeretne vállalni. (gyermekeket is hozhatunk :)

blank.gif
blank.gif blank.gif
Bibliakör
blank.gifCsoportjainkról

Keresztyén Kurzus 2.: Minden kedden 17 órától a gyülekezeti házban.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Reggeli áhitat
blank.gifCsoportjainkról

A reggeli áhítatok MINDEN HÉTKÖZNAP, ½ 9-től az Ifjúsági teremben.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Bibliaórák a kórházban
blank.gifKórház

Toldi Ferenc kórházban bibliaóra csütörtökönként 14:30-tól.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Ökumenikus imahét
blank.gif

news: IMAH2015.png

blank.gif
blank.gif blank.gif
Imaközösség
blank.gifLelkigondozás

IMAKÖZÖSSÉG minden szombaton este 6 órától a Gyülekezeti Házban.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Könyvárusítás
blank.gifmédia

Mindenkit szeretettel várunk Istentisztelet előtt és után. Új könyvek érkeztek, karácsonyi képeslapok, naptárak.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Adakozás
blank.gifVásár

CÉLADOMÁNY: Templomunk lépcsőjét az elmúlt években egy komolyabb adomány segítségével sikerült felújítanunk. Ám az állapot megőrzésében nehéz dolgunk van főbejárat párkányain tanyázó galambok miatt. A galambok távoltartására több egyéb jellegű próbálkozás után megállapítottuk, hogy építészeti megoldásra van szükség (gyenge áramú villanypásztor, vagy galambtüske) Ezek a megoldások az árajánlatok szerint közel fél millió forintba kerülnek. Ennek az összegnek a fele az adó egy százalékok jóvoltából a HILD TEMPLOM ALAP Alapítvány rendelkezésére áll. Az elektromos vezetékek felújítása után ezt tűztük ki célul, aminek az elősegítésére CÉLADOMÁNYT hirdetünk, amire perselyesen is lehet adakozni a kijáratnál elhelyezett megcímkézett perselybe, vagy hivatali időben a Lelkészi Hivatalban.. Az ősz folyamán szeretnénk eme célunkat elérni, Templomunk lépcsőjének állagát megóvni.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Gyülekezetünk vezérlő elvei
blank.gifIstentisztelet

4A közösség, és az egymást bátorító, őszinte szeretet, amely észreveszi, hogy hol van szükség a jó szóra, az erősítésre. Ilyen gyülekezeti közösséget építünk.

( János 17,20-23; Róm. 13,8; Róm. 12,16; Titusz 3,10-11; Efézus 4,1-3; Kolossé 3,13-14; 1Pt. 4,8 )

5. A Misszió, vagyis hogy mindenkinek elmondjuk, átadjuk ezeket az elveket. Jézus tanítványa lehessen bárki, és aki szeretné, az át tudja adni életét Istennek, hogy megmeneküljön, szabad legyen, Isten gyermeke lehessen.

(Mt. 10,7; Máté 28,19-20; Márk. 16,15-16; Ez. 3,17-21)

Móz. 19,18 Ne légy bosszúálló, se haragtartó a népedhez tartozókkal szemben. Szeresd felebarátodat, mint magadat! Én vagyok az ÚR! [Mt 5,43;  19,19;  22,39;  Mk 12,31;  Lk 10,27;  Róm 13,9;  Gal 5,14;  Jak 2,8]

„Ézs. 65: 11 De nektek, akik elhagyjátok az URat, elfeledkeztek szent hegyemről, a szerencseistennek terítetek asztalt, a sorsistennőnek öntötök italáldozatot,12 fegyver lesz a sorsotok, valamennyien a vágóhídra kerültök. Mert szóltam, de nem feleltetek, beszéltem, de nem hallgattatok rám, hanem azt tettétek, amit rossznak látok, azt választottátok, ami nem tetszik nekem. [Péld 1,24;  Ézs 5,24;  50,2;  66,4;  Jer 7,13] 17 Mert én új eget és új földet teremtek, a régire nem is emlékeznek, senkinek sem jut eszébe. [Ézs 41,18;  51,16;  66,22;  2Pt 3,13;  Jel 21,1]”

blank.gif
blank.gif blank.gif
Könyvárusítás
blank.gifmédia

A KÖNYVÁRUSÍTÁS minden vasárnap az Istentisztelet után, a Gyülekezeti ház előterében történik.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Sztárai Mihály református vegyeskar
blank.gif

news: sztarai.jpg

„Amerre csak járt, mindenütt összegyűjtötte az énekelni szeretőket.”- maradt fenn Arany László lelkipásztor-karnagyról, az énekkar alapítójáról. Így tett 1939-ben Cegléden is az akkor még egy református gyülekezetben. Szeretete, istenfélelme, lelkesedése örök példa marad mindazok számára, akik vele valamilyen formában találkoztak. Legféltettebb kincse ez az énekkar volt, melyet 66 éven át összetartott és vezetett. Bár a város legidősebb kórusáról van szó, mégis méltatlanul kevesen hallottak róla, hisz egyházi énekkarként leginkább a protestáns gyülekezetek adtak otthont szolgálatainak. Ettől függetlenül sok mindenre büszkék lehetnek. Neves zeneszerzők írtak kifejezetten e kórus számára zeneműveket, mint Kodály Zoltán, Ádám Jenő, Gárdonyi Zoltán, Berkesi Sándor stb. Zenetörténeti jelentőségű ünnepélyeket szerveztek, pályázatokat írtak ki Arany László szárnyai alatt. A közel 70 év alatt több, mint 100 kórusművet énekelt el az énekkar, nemcsak Cegléden és a környező településeken, hanem az ország szinte minden részén, határainkon túl élő magyar testvérek között is.

Az énekkar létszáma általában 30-40 fő között mozgott, és mozog ma is. Tagjai elsősorban reformátusok (mindhárom gyülekezetből), de vannak katolikus, evangélikus és baptista énekesek is. Összekapcsol bennünket a zene, éneklés szeretete és a vágy, hogy igét hirdessünk, hisz hitünket gyakorló keresztyén emberek vagyunk.

Próbáinkat hétfőnként tartjuk a Református Iskola által használt Bazársor ének-zene termében 17 órai kezdettel. Szeretettel várjuk az érdeklődőket korhatár nélkül, akik szívesen csatlakoznának ehhez a közösséghez.

Pintér Péterné Fésűs Judit
Karnagy

blank.gif
blank.gif blank.gif
Navigáció
blank.gif Letöltések
Cikkek
Térkép-Nagytemplom
Térkép-Lelkészi Hivatal
Keresés
Linkek
Képek
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.01 másodperc 441,446 egyedi látogató Soli Deo Gloria!