2014 July 25
Üdvözlet
blank.gif
KÜLDETÉS
A Cegléd-Nagytemplomi Református Egyházközség küldetésnyilatkozata
Minden embernek és minden közösségnek célja van ezen a világon. A mi célunk, hogy Isten elgondolását a saját életünkkel kapcsolatban, gyülekezetünk életével kapcsolatban, városunk életével kapcsolatban egyre jobban megismerjük. Magyar református keresztyénként az elődeink hitére és látására építve mindazt, ami rossz, megváltoztassuk, Krisztus uralmát, Isten országát felépítsük! Soli Deo Gloria!
blank.gif
Beteglátogatás
blank.gifCsoportjainkról

Beteglátogató Csoport szerveződik a Toldi Ferenc Kórházba. Minden hónap utolsó csütörtökén, legközelebb július 31-én csütörtökön 18 órakor tartja megbeszélését. Szeretettel várunk minden szolgálni vágyó testvért.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Templomfelújítás
blank.gifKézműves foglalkozás

Templomunk elektromos hálózata felújításra került.

A teljes vezetékrendszert kicserélték a templomtérben, és a világítótesteket is lecserélték reflektorokra. Köszönet illeti Bodóczky Mihály és testvérünk családját a hálaáldozatból elvégzett munkáért.

Főbejáratunk lépcsőjének korlátját a Hild Alap segítségével felújítottuk.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Jegyesoktatás
blank.gifJegyesoktatás

Jegyes oktatások várható időpontja: július 5. Kezdés: SZOMBAT 15 óra.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Gondnokválasztás
blank.gifIstentisztelet

   Kovács László Ernő gyülekezetünk gondnoka lemondott gondnoki tisztéről. Hálás szívvel köszönjük meg eddigi munkáját, Isten áldását kérjük további nyugdíjas éveire. Munkájára, bölcsességére továbbra is számítunk gyülekezeti életünkben.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Könyvárusítás
blank.gifmédia

A KÖNYVÁRUSÍTÁS minden vasárnap az Istentisztelet után, a Gyülekezeti ház előterében történik.

Fülöp Nelli és Cseh-Kállai Csilla foglalkozik az iratmisszióval

blank.gif
blank.gif blank.gif
Segítségkérés
blank.gifKórház

 

    Egy család kér tőlünk segítséget rendellenességgel született gyermeke orvosi kezelésére, amit a TB nem támogat.

    Többféle úton, módon lehet segítséget nyújtani. Érdeklődni a Lelkészi hivatalban. Néhány információ a kijáratnál a perselyek mellett is található.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Cursillos alkalmak
blank.gifCursillo

Helyszín

DÁTUM

Püspökszentlászló Életrendezés háza

2014. július 17-20

Terény Johannita tábor ifjúsági

2014. szeptember 18-21

Monoszló

2014. október 2-5.

Kecskemét, Emmaus ház

2014. október 9-12

Berekfürdő Megbékélés háza

2014. november 27-30.

SDG férfi

2014. november 13-16.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Biblia órák a Toldy Ferenc Kórházban
blank.gif

news: taborprog.png

blank.gif
blank.gif blank.gif
Ifjúsági klub
blank.gif

Images: ifi.jpg

blank.gif
blank.gif blank.gif
Sztárai Mihály református vegyeskar
blank.gif

news: sztarai.jpg

„Amerre csak járt, mindenütt összegyűjtötte az énekelni szeretőket.”- maradt fenn Arany László lelkipásztor-karnagyról, az énekkar alapítójáról. Így tett 1939-ben Cegléden is az akkor még egy református gyülekezetben. Szeretete, istenfélelme, lelkesedése örök példa marad mindazok számára, akik vele valamilyen formában találkoztak. Legféltettebb kincse ez az énekkar volt, melyet 66 éven át összetartott és vezetett. Bár a város legidősebb kórusáról van szó, mégis méltatlanul kevesen hallottak róla, hisz egyházi énekkarként leginkább a protestáns gyülekezetek adtak otthont szolgálatainak. Ettől függetlenül sok mindenre büszkék lehetnek. Neves zeneszerzők írtak kifejezetten e kórus számára zeneműveket, mint Kodály Zoltán, Ádám Jenő, Gárdonyi Zoltán, Berkesi Sándor stb. Zenetörténeti jelentőségű ünnepélyeket szerveztek, pályázatokat írtak ki Arany László szárnyai alatt. A közel 70 év alatt több, mint 100 kórusművet énekelt el az énekkar, nemcsak Cegléden és a környező településeken, hanem az ország szinte minden részén, határainkon túl élő magyar testvérek között is.

Az énekkar létszáma általában 30-40 fő között mozgott, és mozog ma is. Tagjai elsősorban reformátusok (mindhárom gyülekezetből), de vannak katolikus, evangélikus és baptista énekesek is. Összekapcsol bennünket a zene, éneklés szeretete és a vágy, hogy igét hirdessünk, hisz hitünket gyakorló keresztyén emberek vagyunk.

Próbáinkat hétfőnként tartjuk a Református Iskola által használt Bazársor ének-zene termében 17 órai kezdettel. Szeretettel várjuk az érdeklődőket korhatár nélkül, akik szívesen csatlakoznának ehhez a közösséghez.

Pintér Péterné Fésűs Judit
Karnagy

blank.gif
blank.gif blank.gif
Énekkarok
blank.gifKoncertek

A Szélmalomzug Énekkar is várja az énekelni vágyókat a Szélmalomzugutcában. Érdeklődni Theo Vanderburg testvérünknél vasárnaponként lehet.

Emellett a Sztárai közös énekkar, és a Forrás, gyülekezetünk énekkara is várja, különösképpen a férfi szólamok éneklő jelentkezőket.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Navigáció
blank.gif Letöltések
Cikkek
Térkép-Nagytemplom
Térkép-Lelkészi Hivatal
Keresés
Linkek
Képek
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.01 másodperc 353,851 egyedi látogató Soli Deo Gloria!