2017 November 21

Üdvözlet
blank.gif
KÜLDETÉS
A Cegléd-Nagytemplomi Református Egyházközség küldetésnyilatkozata
Minden embernek és minden közösségnek célja van ezen a világon. A mi célunk, hogy Isten elgondolását a saját életünkkel kapcsolatban, gyülekezetünk életével kapcsolatban, városunk életével kapcsolatban egyre jobban megismerjük. Magyar református keresztyénként az eldeink hitére és látására építve mindazt, ami rossz, megváltoztassuk, Krisztus uralmát, Isten országát felépítsük! Soli Deo Gloria!
blank.gif
Cursillo 2017-ben
blank.gifCursillo

HELYSZÍN

DÁTUM (2017)

 

 

Balatonszárszó, SDG konferencia központ

02.16-19

 

Jósvafő, Tengerszem szálló

03.16-19

 

Kecskemét-Nyárlőrinc, Emmaus ház

03.30-04.02

 

Balatonszárszó, SDG konferencia központ

04.20-23

 

Monoszló, Erdei iskola

05.11-14

 

Vác, Althann vendégház

06.08-11

 

Püspökszentlászló, Életrendezés háza

07.20-23

 

Kecskemét-Nyárlőrinc, Emmaus ház

08.10-13

 

Terény, Johannita tábor (ifjúsági)

08.31-09.03

 

Vác, Althann vendégház, (női)

10.12-15

 

Monoszló, Erdei iskola (férfi)

10.12-15

 

Jósvafő, Tengerszem szálló

10.26-29

 

Nova, Csicsergő szabadidőközpont

11.02-05

 

Balatonszárszó, SDG konferencia központ

11.16-19

 

blank.gif
blank.gif blank.gif
A reformáció 500. évfordulója
blank.gifrmhr

Készülünk a Reformáció 500 évfordulójára 2017-ben. Az idei reformáció ünnepi Istentiszteleten szeretnénk bejelenteni és megnyitni a jubileumi évet.

  A történelmi Magyarországon előbb a reformáció lutheri, majd svájci (kálvini és bullingeri) ága terjedt el. Magyar református közösségünk kialakulásában az 1567-es debreceni zsinat tekinthető mérföldkőnek, melyen a svájci (helvét) irányzatot követő protestánsok elfogadták a Második Helvét Hitvallást és a Tiszántúlon létrehozták első egyházszervezetüket.

E kettős jubileumot a Magyar Református Egyház részegyházai közösen kívánják megünnepelni. Emellett protestáns és katolikus testvéreinkkel együtt ünnepeljük Jézus Krisztus egyént és közösséget, egyházat is megújító munkáját, valamint közösen kívánjuk felhívni egész társadalmunk figyelmét a reformáció máig ható, ma is élő lelkületére. 

 

blank.gif
blank.gif blank.gif
Felújítások
blank.gifIstentisztelet

A főbejárat két oldalsó ajtajának és a tornyok bejáratának felújítása állami pályázati forrásból befejeződött. Ugyanebből a forrásból a galambok távoltartásának a megoldása is megtörtént a belső térben. Folytatjuk kívül.

Templomunk tornyainak óráit is tervezzük megjavítani a Zsengellér család támogatásával.

A Református Kistemető kerítésének állapota egyes szakaszokon életveszélyessé vált, ki kell javítanunk. Saját anyagi kereteinket használjuk fel.

Kérünk mindenkit, aki úgy érzi, hogy a fenti munkálatokhoz anyagi hozzájárulást tud adni, a lelkészi hivatalban adomány formájában megteheti. Köszönjük eddigi adományaikat!

 

blank.gif
blank.gif blank.gif
Hely az énekeskönyveknek
blank.gifKilltsok

Korondi Miklós presbitertestvérünk kezdeményezésére az énekeskönyvek számára könyvespolc készül. A megvalósításhoz a kihelyezett, felcímkézett perselybe elhelyezett adományokkal lehet csatlakozni.

 

blank.gif
blank.gif blank.gif
Nyugdjas szeretetkr
blank.gifKurzusok

Helyszín: Gyülekezeti ház, ifjúsági terem

Minden hónap utolsó szerdáján délel?tt 10 órakor.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Reggeli hitat
blank.gifKrhz

Református reggeli áhítat a kórházban minden hónap második (és ötödik) csütörtökjén.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Bibliakr
blank.gifCsoportjainkrl

Keresztyén Kurzus 2.: Minden kedden 17 órától a gyülekezeti házban.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Reggeli hitat
blank.gifCsoportjainkrl

A reggeli áhítatok MINDEN HÉTKÖZNAP, ½ 9-tl az Ifjúsági teremben.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Biblia?r?k a k?rh?zban
blank.gifKrhz

Toldi Ferenc kórházban bibliaóra csütörtökönként 14:30-tól.

blank.gif
blank.gif blank.gif
Gylekezetnk vezrl elvei
blank.gifIstentisztelet

4A közösség, és az egymást bátorító, szinte szeretet, amely észreveszi, hogy hol van szükség a jó szóra, az ersítésre. Ilyen gyülekezeti közösséget építünk.

( János 17,20-23; Róm. 13,8; Róm. 12,16; Titusz 3,10-11; Efézus 4,1-3; Kolossé 3,13-14; 1Pt. 4,8 )

5. A Misszió, vagyis hogy mindenkinek elmondjuk, átadjuk ezeket az elveket. Jézus tanítványa lehessen bárki, és aki szeretné, az át tudja adni életét Istennek, hogy megmeneküljön, szabad legyen, Isten gyermeke lehessen.

(Mt. 10,7; Máté 28,19-20; Márk. 16,15-16; Ez. 3,17-21)

Móz. 19,18 Ne légy bosszúálló, se haragtartó a népedhez tartozókkal szemben. Szeresd felebarátodat, mint magadat! Én vagyok az ÚR! [Mt 5,43;  19,19;  22,39;  Mk 12,31;  Lk 10,27;  Róm 13,9;  Gal 5,14;  Jak 2,8]

„Ézs. 65: 11 De nektek, akik elhagyjátok az URat, elfeledkeztek szent hegyemrl, a szerencseistennek terítetek asztalt, a sorsistennnek öntötök italáldozatot,12 fegyver lesz a sorsotok, valamennyien a vágóhídra kerültök. Mert szóltam, de nem feleltetek, beszéltem, de nem hallgattatok rám, hanem azt tettétek, amit rossznak látok, azt választottátok, ami nem tetszik nekem. [Péld 1,24;  Ézs 5,24;  50,2;  66,4;  Jer 7,13] 17 Mert én új eget és új földet teremtek, a régire nem is emlékeznek, senkinek sem jut eszébe. [Ézs 41,18;  51,16;  66,22;  2Pt 3,13;  Jel 21,1]”

blank.gif
blank.gif blank.gif
Sztrai Mihly reformtus vegyeskar
blank.gif

news: sztarai.jpg

„Amerre csak járt, mindenütt összegyjtötte az énekelni szeretket.”- maradt fenn Arany László lelkipásztor-karnagyról, az énekkar alapítójáról. Így tett 1939-ben Cegléden is az akkor még egy református gyülekezetben. Szeretete, istenfélelme, lelkesedése örök példa marad mindazok számára, akik vele valamilyen formában találkoztak. Legféltettebb kincse ez az énekkar volt, melyet 66 éven át összetartott és vezetett. Bár a város legidsebb kórusáról van szó, mégis méltatlanul kevesen hallottak róla, hisz egyházi énekkarként leginkább a protestáns gyülekezetek adtak otthont szolgálatainak. Ettl függetlenül sok mindenre büszkék lehetnek. Neves zeneszerzk írtak kifejezetten e kórus számára zenemveket, mint Kodály Zoltán, Ádám Jen, Gárdonyi Zoltán, Berkesi Sándor stb. Zenetörténeti jelentség ünnepélyeket szerveztek, pályázatokat írtak ki Arany László szárnyai alatt. A közel 70 év alatt több, mint 100 kórusmvet énekelt el az énekkar, nemcsak Cegléden és a környez településeken, hanem az ország szinte minden részén, határainkon túl él magyar testvérek között is.

Az énekkar létszáma általában 30-40 f között mozgott, és mozog ma is. Tagjai elssorban reformátusok (mindhárom gyülekezetbl), de vannak katolikus, evangélikus és baptista énekesek is. Összekapcsol bennünket a zene, éneklés szeretete és a vágy, hogy igét hirdessünk, hisz hitünket gyakorló keresztyén emberek vagyunk.

Próbáinkat hétfnként tartjuk a Református Iskola által használt Bazársor ének-zene termében 17 órai kezdettel. Szeretettel várjuk az érdekldket korhatár nélkül, akik szívesen csatlakoznának ehhez a közösséghez.

Pintér Péterné Féss Judit
Karnagy

blank.gif
blank.gif blank.gif

Navigáció
blank.gif Letltsek
Cikkek
Trkp-Nagytemplom
Trkp-Lelkszi Hivatal
Keress
Linkek
Kpek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.02 másodperc 1,110,582 egyedi látogató Soli Deo Gloria!