2023 Oktber 03

Nagytemplomi Hrlevl szerkesztbizottsga
blank.gif

Felels szerkeszt: Hánka Levente lelkipásztor
A gyülekezeti újság szerkesztbizottsága

Felels kiadó: Kovács László Ern gondnok

Nyomdai kivitelezés: Cegléd-Nagytemplomi Református Egyházközség 

Megjelenik kéthavonta

Terjeszti a Presbitérium

 

 

 

 

Új év—új név

 

Tizenhárom éven keresztül jelent meg gyülekezeti hírlevelünk Nagytemplomi Hírlevél néven. A Nagytisztelet Lizik Zoltán és a presbitérium gondozásában elindított lap megrizte a hagyományait, a lelkészek vezércikkei, a versek, Szatmári Gábor „Utórezgései”, a gyerekoldalak megszokott kíséri lettek ünnepeinknek.          A szerkesztbizottságunkat ugyanakkor folyamatosan foglalkoztatta az a gondolat, hogy egy új nevet találjunk hírlevelünknek. Januárban a hagyományos éveleji presbiter gylésen Györe Sándor presbiter testvérünk a Forrás Énekkar vezetjeként az énekkar tagjainak egyetértésével felajánlotta, hogy az újságunk használja a gyülekezetünkhöz már ersen kötd Forrás nevet. A névadásról a következket mondta:

Andrew Kuyvenhoven Mindennap az Ige fényében cím könyvében találtam rá a gyülekezeti énekkarunk nevét adó napi áhítatra:

„Örvendezve fogtok vizet meríteni a szabadulás forrásaiból.”/Ézs.12,3./

A víznek a Bibliában több szimbolikus jelentése van. A legfontosabb, hogy a víz Isten Igéjének megtisztító hatását fejezi ki, lelki szomjat olt, mint az ének, mely egyben imádkozás is. De „… nem elég, ha egy folyó hömpölyög a házunk eltt. Még szomjan veszhetsz, hacsak te magad le nem hajolsz és ajkaiddal nem érinted meg a vizet.”

 

A presbitérium ülésén részt vevk egyhangúlag támogatták, hogy hírlevelünk a továbbiakban Forrás név alatt jelenjen meg, természetesen úgy, hogy továbbra is ízig-vérig nagytemplomi maradjon.

A szerkesztbizottság

 

 

Újságunk a Nagytemplomi Hírlevél kéthavonta jelenik meg Hánka Levente irányítása mellett. Ha kedvet érzel, hogy munkáddal vagy írásaiddal segítsd az újság megjelenését, akkor jelezd ezt e-mailben vagy személyesen Leventének vagy gyere el legközelebbi találkozónkra

A Nagytemplomi és Vasárnapi Hírleveleket itt találod meg.

 

Az újság- és honlapszerkeszti csoportról

 

2010 nyarán részt vettem egy gyülekezeti kiránduláson, amit a lelkészünk szervezett Kárpátaljára. Ezen a kiránduláson kezdtem megérteni, hogy milyen fontos a keresztény közösség, mert olyan emberekkel találkozhattam, akik megersítettek hitem gyakorlásában és példát mutattak a kereszténység "megélésérl". Jelentkeztem a lelkészünknél, hogy szívesen foglalkoznék honlapunk szerkesztésével és hamarosan belecsöppentem az újságot szerkeszt csoport munkájába is. Nagyon sokat kaptam ezektl a feladatoktól: lelkes és tehetséges emberekkel dolgozhatok együtt, akiknek példája mindig átlendít a nehézségeken, a cikkek és hanganyagok pedig sokszor a lelkembe látnak és olyan kapukat nyitnak meg, amelyek túl mutatnak a földi életünkön. Sokat tanultam a gyülekezetünk tagjaitól és ennek a hatása meglátszik abban, ahogyan próbálok a családtagjaimhoz, munkatársaimhoz, tanítványaimhoz viszonyulni. Szeretném megköszönni a segítségeteket!

 Oláh Róbert

blank.gif

Navigáció
blank.gif Letltsek
Cikkek
Trkp-Nagytemplom
Trkp-Lelkszi Hivatal
Keress
Linkek
Kpek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.02 másodperc 1,974,732 egyedi látogató Soli Deo Gloria!