2024 Mjus 24

KERESZTNY BABA-MAMA KLUB
blank.gif

Kisgyermekes Édesanyák! 

Játék, gyümölcs, lelki feltöltdés, meleg környezet vár minden anyukát és kisgyermekét csütörtökönként 9:00 órától 12.00-ig a Keresztény Baba-Mama Klubban. Az Evangélikus Gyülekezeti Házban kényelmes környezetben, jó társaságban vidáman telnek el ezek a délelttök. Gyermeknevelést érint témák segítenek a hétköznapokon felmerül problémák megoldásában.


Visszatekintés: A Keresztény Baba-Mama Klub programjai (2010)

Images: Korondi Miklos.jpgOktóber els hetétl újra összegylünk csütörtök délelttönként a Nagytemplomi Gyülekezeti Házban. Bababarát szoba, meleg környezet,játékok sokasága között jó hangulatban telik az id. Miközben a gyermekek egymással ismerkednek, játszanak, mi anyukák a családot érint témákról beszélgetünk. Havonta 2 eladásra eladót hívunk, ezzel is próbáljuk tovább színesíteni a klub életét.

Novemberben Bálint Andrea pszichológus és kisgyermekes édesanya jött el hozzánk, kérdéseinkre szívesen válaszolt. Részletesebben beszéltünk a szülésre való felkészülésrl, gyermekkori alvászavarról, dackorszak „túlélésérl”. Munkája f tevékenységi köréhez tartozik a biorezonancia, agytréning, melyek fájdalommentesen sok probléma megoldását jelenthetik.

Másik vendégünk Csényi Erika védn volt, otthoni mérgez növényekrl, balesetek megelzésérl tartott eladást. Az általa gyjtött mérgez növények listája meglepen hosszú volt, párat kiemelnék belle. Aranyes, beléndek, fekete hunyor, gyöngyvirág, gyszvirág , erdei pajzsika,nadragulya növények minden része mérgez. A borostyán levele és bogyója, begónia levele és hajtása, akác kérge és magja is veszélyes gyermekeink számára. A témáról Surányi Dezs véleményét is kikértük .„A szobai növények most az igazán veszélyesek a csemetéknek. Minden euforbia, így a mikulásvirág is, leander, dieffenbachia stb. - tehát levéldísznövények, vagy évelk egy része is mérgez. Az orgona levelét meg ha a gyerekek szájukba veszik, sírnak. Tele van a levélfelszín elemi grafit tvel és az szúrja a kicsik nyelvét.” Szóba kerültek még a tisztítószerek veszélyei, égési sebek kezelése.

December 5-én vasárnap 17 órára kaptunk a Mikulástól idpontot. A becsomagolt, felcímkézett csomagokat szívesen átadta a kisebb és nagyobb gyermekeknek. December 9-én 9:30 órától mézeskalácsból készítettünk karácsonyi figurákat melyeket az édesanyákkal közösen feldíszítettünk. Az elkészült mvek egy részét a Nszövetség karácsonyi vásárára ajánlottuk fel. Januárban óvó nénit, tanító nénit hívunk meg, az intézmények elvárásairól beszélgetünk majd, ezzel is segítve a szülket az óvoda- és iskolaválasztásban.


Várunk minden kisgyermekes édesanyát gyermekével, hasznos és jó idtöltés babának, anyának egyaránt!


Marosi Rita

 

Visszatekintés: A Keresztény Baba-Mama Klub programjai (2011)

 

Az idei február programokban gazdagon telt el. Az óvodai és iskolai beiratkozás, intézmények elvárásai köré csoportosultak a beszélgetések. Czinegéné Mónika leend kiscsoportos óvónvel közelebbi képet kaptunk a Pesti úti óvodai életérl és egyúttal megismerhettünk egy kedves, gyermekszeret, gondos óvónénit, akire nyugodt szívvel bíznánk rá gyermekünket. Minden szült megnyugtatott: egy nyár alatt is annyit változnak a gyerekek, hogy nem kell már most aggódni, miért nem szobatiszta csemeténk. Sok jó tanáccsal látott el minket. Ötleteket adott, mivel tudjuk gyermekünk beszédkészségét fejleszteni, ezzel is megkönnyítve az óvodai életet. Nem gyzte eléggé hangsúlyozni, nem szabad semmit erltetni, hiszen minden gyermek más idben kezd el beszélni.
Papp Edit tanító néni segítségével is egy kötetlen beszélgetés keretében ismerkedtünk meg a jelenlegi iskolai rendszerrel, elvárásokkal. Nem egyszer a mai világban elvárásokat támasztani a szülkkel szemben, de az iskolában eltöltött id után az otthoni gyakorlás a szülkre vár. A befektetett energia késbb megtérül, hiszen a kialakult rendszerességet megszokja gyermekünk és már nagyobb gyermekként könnyebb lesz a könyv elé leültetni. Szerencsére a játékosság is szerepet kap a tanítási órákon, így segítve a tananyag megszerettetését. Kisugárzása, egyénisége minden szül számára pozitív benyomást keltett, sokan szeretnék gyermekük tanító nénijének.
Márciusban családlátogatásokat szervezünk. Elsként nálunk ülünk össze fakanál- báb-készítésre, melyekkel egy kis láncmesét bábozunk el gyermekeinknek. Lesz tanyalátogatás, tojásdíszítés. Nagyon várjuk, hogy tavasszal beköszöntsön a jó id, és birtokba vehessük a kerti játékainkat is. Várunk minden régi és új tagot sok szeretettel!
 

Marosi Rita

blank.gif

Navigáció
blank.gif Letltsek
Cikkek
Trkp-Nagytemplom
Trkp-Lelkszi Hivatal
Keress
Linkek
Kpek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.02 másodperc 2,075,107 egyedi látogató Soli Deo Gloria!