2023 Oktber 03

Krhzi misszi
blank.gif

Betegeket gyógyítsatok…” Mt 10:8

„Beteg voltam és meglátogattatok” (Mt 25,36).” Az egyház mindig is komolyan vette ezt a feladatot, s igyekszik azt teljesíteni egyrészt a betegekrl való gondoskodással, másrészt a közbenjáró imával, mellyel kíséri ket.

A misszió küldetése a betegség próbájában lév, szenved, kétségek közt lév ember felé a segít, vigasztaló, bátorító szeretet megélése, érte és vele való imádság, a kegyelmes Isten jelenlétének, vezetésének felfedezése.

A kórházi bibliaórák során, mellyel minden kedden meglátogatjuk a Toldy Ferenc kórházban ápolás alatt álló betegeket, mi nem a fizikai fájdalmat, hanem a lelki éhséget tudjuk csillapítani. Isten igéje természetfeletti gyógyszer, mely úgy hat a lélekre, hogy kimondjuk és magunkévá tesszük azt.

Ezt a szolgálatot 2006. szeptember óta végezzük, több Testvér önkéntes segítségével. Holló Mónikával kezdtük, a lelkész urak is eljöttek egy-egy alkalomra. Nagy segítsége volt 1 ½ évig Köteles Attila kórházlelkész. Utána Kovácsné Szilágyi Erzsébet és Zakar Sándorné. Az idén hozzánk küldte az Úr Dékány Évát, aki lelkesen és örömmel végzi ezt a szép feladatot a betegek között az Úrnak. A betegek örömmel és önként jönnek, együtt énekelünk, imádkozunk és hallgatjuk Isten szent Igéjét, Vele feltöltekezve várjuk a következ heti alkalmat.

Az Úrnak legyen hála és dicsség, amiért lehetséget és ert ad ehhez a csodálatosan szép szolgálathoz!

 

Szabóné Király Éva

blank.gif
Értékelés
blank.gif
Csak regisztrált tagok értékelhetnek

Jelentkezz be vagy regisztrálj

Még nem értékelték
blank.gif

Navigáció
blank.gif Letltsek
Cikkek
Trkp-Nagytemplom
Trkp-Lelkszi Hivatal
Keress
Linkek
Kpek
Közbeszerzés
blank.gif
Bejelentkezés
blank.gif
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése
blank.gif
Generálási idő: 0.02 másodperc 1,974,735 egyedi látogató Soli Deo Gloria!